Това заяви пред bTV депутатът от “Продължаваме Промяната Радослав Рибарски. Той

...
Това заяви пред bTV депутатът от “Продължаваме Промяната Радослав Рибарски. Той
Коментари Харесай

Рибарски, ПП: Радев трябва да реши дали да свика КСНС frognews.bg

Това съобщи пред bTV депутатът от “Продължаваме Промяната ” Радослав Рибарски. 

Той акцентира, че в такива обстановки е изключително значимо страната ни да има постоянно държавно управление и работещ парламент. 

 

Рибарски разяснява и абсурдът сред Политическа партия и ГЕРБ в коридорите на Народното събрание. Според него реакцията на Борисовата партия е била изненадваща и не дава отговор на диалозите по-рано. 

 

“Основният въпрос на срещата беше точно за въглищните централи. Отговорът беше всякога еднакъв - България не е поела ангажимент за затварянето им ”, уточни още Рибарски. 

 

Ангажиментите на България за понижаване на въглеродните излъчвания са поети със зелената договорка. Тази цел не се появява за пръв път в Плана за възобновяване, заложена е като промяна. Имаме ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания, а не за затваряне на въглищни централи. 

 

“Не става въпрос за игра на думи. Българските въглищни мощности би трябвало да реализират сумарно 40% понижаване на излъчванията. Енергийната ни система е подвластна от тези мощности. Ние би трябвало да ги съхраним. Вчера на срещата ясно беше декларирано, че в тази обстановка сигурността на доставките е от първостепенно значение и е на по-високо равнище от тези цели ”, отсече Рибарски. 

 

Той бе безапелационен, че в резултат на дейности на Политическа партия няма да има режим на тока.

 

" Не би трябвало да се приказва въобще за режим на тока. Целият район зависи от нашето енергийно произвеждане ", отсече изрично Рибарски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР